Retket 2017

Retkikuvauksien ruotsinkielinen versio on luettavissa linkistä

 

RETKILUOKITTELU

 • Vaasan Kanoottikerhon VKK INFO -lehtien retkikuvauksiin on lisätty suuntaa antava retkien tasoluokittelu helpottamaan sopivan retken valintaa.

 • Alla tasoluokittelun suuntaa antavat perusteet.

 • Kysymällä retken vetäjältä saat aina retkeä koskevat tarkemmat ja ajantasaiset tiedot ja vaatimukset.

 • Melontaharrastus on turvallisinta aloittaa melonnan peruskurssilla kokeneessa ohjauksessa ja seurassa ja sen jälkeen jatkaa melontataitojen kehittämistä ohjatuilla melontaretkillä.

 • Melo vastuullisesti ja turvallisuushakuisesti


 Helppo 

 • Sopii äskettäin melontaharrastuksen aloittaneille peruskurssin suorittaneille.

 • Melontavauhti 45 km/h.

 • Päivämatkat 820 km, runsaasti maataukoja.

 • Tuulelta ja aallokolta suojaisammat melontareitit ja -etapit

 • Aikaisempaa kokemusta retkeilystä eikä melontaretkeilystä ei tarvita.

 • Retkille pyritään järjestämään sisämajoitus- ja keittomahdollisuus.


 Keskitaso 

 • Melontavauhti 56 km/h.

 • Päivämatkat 1022 km.

 • Pystyy melomaan ilman maataukoja 10 km.

 • Pärjää aallokossa.

 • Hallitsee pelastustaidot itsenäisesti ilman ohjausta.

 • Jonkin verran kokemusta retkeilystä.

 • Retkillä yleensä telttamajoitus eikä järjestettyä keittomahdollisuutta.


 Vaativa 

 • Melontavauhti 68 km/h.

 • Päivämatkat 1525 km tai enemmän.

 • Pystyy melomaan ilman maataukoja 15 km.

 • Runsaasti aallokkomelontakokemusta – harjaantunut aallokkomeloja.

 • Hallitsee itsenäisesti useita pelastautumistekniikoita

 • Aktiivimeloja, kokenut melontaretkeilijä.

 • Vaatimuksena kuiva- tai märkäpuku, retkillä telttamajoitus eikä järjestettyä keittomahdollisuutta.

 

MELONTAKAUDEN 2017 RETKET
 

Vuoden 2017 retkikalenteri noudattaa tuttua perinteistä kaavaa. Kauden retkillä kannustetaan ja opastetaan kaikkia retkille lähtijöitä osallistumaan ja harjoittelemaan retkeilytaitoja sekä navigointia. 

 

Etanamelonnat tiistaisin

 Helppo 

Tiistaisin tehdään parin tunnin ohjattu melontaretki vajan lähivesille. Etanamelonnat on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat meloa ryhmässä rauhalliseen tahtiin. Lähtö vajalta on klo 18, jolloin jokaisen tulee olla vesillä melontavalmiina. Etanamelonnat aloitetaan toukokuussa jäätilanteen niin salliessa 23.5 ja ne jatkuvat aina syksyn Kurkiretkeen 12.9. asti.

 

Hileretki  22.4 - 23.4  (Molpen  Halsö) -> päivä muuttunut. Retki järjestetään 6.5 - 7.5

 Vaativa 

 
Hileretki suuntautuu Molpen Halsöhön ja siellä Korsnäsin partiolaisten tuvalle.
Tuvassa 6 sänkyä ja telttapaikkoja löytyy myös. Sauna käytössä.
Vaatimuksena retkelle on kuiva- tai märkäpuku.

Lisätietoa 14.4.

Jääpeite näyttää vain paksuuntuvan, joten kajakilla pääsy Molpe Hasön partiolaisten majalle ei onnistu. Tästä syystä siirretään retki Vapun jälkeen.

Vetäjä: Peter Lindström

 

Kesäkuun retki Björkören 17.-18.6

 Keskitaso 

 
Panike, Björkören jossa varattuna Metsähallituksen
mökki sekä sauna.Retken vetäjä: Hanna Wilamo ja Johanna Vuorte

Viesti Hannalta 4.6

 
"Kokoonnutaan viettämään rentoa viikonloppua Björköreniin melonnan merkeissä - viime syksyn tapaan ohjelma ja aikataulu täysin vapaa. Voit tulla ja mennä miten haluat ja tehdä mitä huvittaa :D lauantaille yritetään saada joku vetämään melontalenkki halukkaille - vapaaehtoiseksi vetäjäksi saa ilmoittautua!
Mökillä jonkin verran sisämajoitustilaa, keittomahdollisuus ja sauna, sekä mahdollisuus grillailla nuotiolla. Metsähallitus on remontoinut ulko- ja sisätiloja, joten jotain yllätyksiä voi olla luvassa ;) juomavesi tuotava itse.
Mikäli haluat kajakin paikalle kerhon kärryssä, kärry pakataan perjantaina 16.6. klo 16:30 alkaen vajalla. Eli tule paikalle ajoissa katsomaan varusteet kasaan. Kärry lähtee vajalta viimeistään klo 18. Sunnuntaina kärry lähtee takaisin Vaasaan n klo 18, melontaohjaajakurssin aikataulujen mukaan. Joten varaudu tulemaan illalla vajalle purkamaan kärryä.
HUOM! Mikäli haluat kajakin (omasi tai kerhon kajakin) kärryyn, ilmoita siitä tässä ketjussa tai Johannalle johanna.vuorte(at)gmail.com. Kärry saattaa tulla nyt aika täyteen, joten siksi kärrypaikat on hyvä "varata" :D
 
Huom! Samaa aikaa Björkörenissä on kerhon melontaohjaajaryhmä. Huomioidaanhan heidän mahdolliset tarpeet vesillä ja maissa esim tilijen suhteen ;) "
 
Lisäinfoa 6.6
 
"vajalla on nyt lista, johon voi merkitä kajakkivaraukset tälle reissulle. Lista on ovien vieressä etanamelontoien listan alapuolella. 
 
Ne jotka tarvii kyytejä paikalle niin kannattaa sopia niistä perjantaina 16.6 klo 16:30 kajakkikärryn pakkauksen yhteydessä. Lisää voi kysellä myös Johannalta, sähköposti alla 
 
Paikallehan voi mennä toki halutessaan jo perjantaina. Perjantaina virallisemmassa ohjelmassa on lähinnä melontaohjaaja-kurssia. Paikalla voi yöpyä päämökissä ja lisäksi saunamökissä mutta kannattaa varata mukaan telttojakin ja makuualustoja jos mökeissä alkaa olla "tunnelmaa" :)
 
Lauantaina pyritään tekemään "yhteislenkki". Vetäjää vielä haeskellaan.. lauantaina paikalle voisi tulla aamupäivästä. Mahdollinen yhteislenkki olisi varmaan iltapäivän aikana. Illalla sitten saunaa ja muuta ajanviettoa. Metsähallituskin on tuolla askarrellut ja jotain uuttakin voi olla nähtävänä.
 
Viikonlopun ohjelma on sinällään täysin vapaa. Jos haluaa niin voi fokusoitua vaikka saunan lämmitykseen ja Björkörenin maisemiin ;-)
"
 
Etanoiden päiväretki Kopparfuruskäriin  8. tai 9.7.(säätilanteen mukaan)

 Helppo 

Tämä retki on suunnattu erityisesti melontaretkeilyharrastuksensa alussa oleville. Muutkin rauhallista tahtia arvostavat ovat tervetulleita. Päiväretki lähtee vajalta ja suuntautuu myöhemmin sovitulle kohteelle. 

Sopii erityisesti kesällä 2017 melonnan peruskurssin käyneille.

Retken vetäjä: Heikki Kaatikko

Viesti Heikiltä 5.7

"

Etanoiden päiväretki Kuparisaareen lauantaina 8.7. Lähtö vajalta klo 10.00 (kajakit vedessä!). Reittinä Varisselkä, Tuomarinselkä, Kynsiluoto (taukopaikka), Horsskärin selkä, Granskäretin reijästä läpi, Kuusisaari (lounastauko). Palaamme Kuusisaaren sivuitse Aspskäretin selkää Andorenin sivuitse takaisin Vaskiluotoon. Matkaa kertyy runsaat parikymmentä kilometriä. Tahti tulee olemaan rauhallinen.
 
Normaaleiden melontavarusteiden lisäksi varaa mukaan varavaatteet vesitiiviissä pakkauksessa. Vettä väh. 3 l. Runsaat lounasvärkit esim termoskannussa tai retkimuonaa keittimellä lämmitettäväksi. Välipalaa, esim. suklaa- tai energiapatukoita ja hyvä mieli.
 
"

 

Pääretki Virrat - Tampere  15.-22.7.

 Keskitaso  Vaativa 

 
Pääretki soveltuu retkimelontaa harrastaneille. Yöpyminen teltoissa sekä ruokailu maastossa. Retkelle tarvitaan normaali retkeilyvarustus
 
Kohde: Virrat
Päävetäjä: Timo Hirvonen, Heikki Kaatikko sekä Simo Ahtola

Viesti Hannulta 21.6:

"Voitteko lilmoittautua alustavasti 30.6. mennessä mikäli aiotte osallistua kerhon Pääretkelle joka on 15-21.7.2017. Ilmoittautuminen siksi että osataan varata jo ennakkoon yöpymispaikkoja ja saunavarauksia riittävästi.

Kuljetus on jo varattu 17 henkilölle ja kajakkikärrylle joten omaa autoa ei tarvita. Lopullinen sitova ilmoittautuminen viimeistään 10.7.2017

Osallistumismaksu on 40EUR joka voidaan suorittaa sitten ennen lähtöä Vaasan Kanoottikerho Ry tilille FI7266010001155001 (Laittakaa maksutositteeseen maksajan tiedot ja aiheeksi VKK Pääretki 2017)

Ilmoittautumiset sähköpostilla:

Timo Hirvonen,   timo.hirvonen(at)fi.abb.com

Hannu Karjanmaa,   hannu.karjanmaa(at)netikka.fi  

"

 

Etanoiden viikonloppuretki Björkören  5.-6.8.

 
 Helppo 
Nimensä mukaisesti viikonloppuretki ilman kiirettä! Tämä retki on suunnattu erityisesti melontaretkeilyharrastuksensa alussa oleville. Muutkin rauhallista tahtia arvostavat ovat tervetulleita. Retkelle tarvitaan normaali retkeilyvarustus, ei muuta erityistä varustusta. Vetäjät opastavat ja auttavat tarvittaessa retkelle varustautumisessa, kajakin pakkaamisessa yms. joten aikaisempaa retkeilykokemusta ei tarvita. Sopii hyvin kesällä 2017 melonnan peruskurssin käyneille
 
Kohde: Panike, Björkören
Retken vetäjät: Hanna Wilamo ja Johanna Vuorte
 
Viesti Hannalta 26.7 Facebookin Sea Kayakers Wasa ryhmään 
 
"
HOX etanat :)
Etanoiden viikonloppuretken 5-6.8. kajakkien varauslista on nyt vajalla.
Retkelle lähdetään lauantaina aamusta ja palataan sunnuntaina vajalle n klo 18-19. Tarkemmat aikataulut täsmentyvät lähipäivinä. Kajakit pakataan kärryyn perjantaina illemmalla tai lauantaina aamusta lähtijöiden määrästä riippuen - joten nyt saisi ilmoittautua! Ilmoittautuminen ei ole pakollista (mutta toivottavaa), eli mukaan mahtuu vielä viime tingassakin, mutta yritetään saada selvyyttä hieman lähtijämäärään 30.7. mennessä.
Eli, ilmoita osallistumisestsi tähän alle tai sähköpostilla hanna.wilamo(at)gmail.com.
Vajalta siirrytään kimppakyydeillä Raippaluotoon ja sisämajoitustilaa löytyy noin 10 hengelle (sängyissä ja lattialla omalla alustalla). Myös kyydeistä voi sopia tässä ketjussa :)
Mukaan sään mukainen melontavarustus, molemmille päiville mukaan otettava lounas, lauantaina mahdollista grillailla tai keitellä kohteessa. Juomavesi tuotava mukana. Sauna lämpenee illalla :) 
"


Etanoiden päiväretki 19.8 tai 20.8 -> retki peruttu, HSKG tapahtuma aiheuttaa vetäjävajetta

 Helppo 

Tämä retki on suunnattu erityisesti melontaretkeilyuransa alussa oleville. Sopii erityisesti kesällä 2017 melonnan peruskurssin käyneille. Retken vetäjä: Rauno Alanen
Kohde tiedotetaan lähempänä retken ajankohtaa.
 
 

Syysretki Gåshallen luontoasema 2.-3.9

 Keskitaso  Vaativa 

Syysretki suuntautuu Rolandin johdolla Närpiön ulkosaaristoon Märigrundiin ja Gåshällan luontoasemalle. Retki on tarkoitettu jonkin verran meloneille, mutta sääolot saattavat tehdä retkestä haastavamman. Sään ja veden lämpötilan mukaan varustuksena kuiva- tai märkäpuku

Kohde: Gåshällan
Retken vetäjät: Hannu Karjanmaa ja Timo Hirvonen

Huom: Kuiva- tai märkäpuku veden lämpötilan mukaan!


Kurkiretki Penikariin 12.9.2016

 Helppo 

Perinteinen kurkiretki, samalla kesän viimeinen etanamelonta, suuntautuu Söderfjärdenin Penikariin. Retki sopii kaikille. Paluumatkalla pääsee kokemaan melontaa pimenevässä illassa. Tälle retkelle ei tarvitse ennakkoilmoittautua.
 
"Viesti retkeä koskien 8.9
 

Perinteinen kurkiretki Sundomin Penikarin maisemiin melotaan tiistaina
12.9. Mahdollisuus meloa koko matka vajalta, lähtövalmiina klo 16:30, jolloin
melontamatka perille n. 11 km. Toinen vaihtoehto on pakata kajakit kärryyn,
joka lähtee klo 18 kohti Sundomia. Penikarissa melotaan pieni lenkki.
Takaisin on mahdollisuus meloa tai tulla autokyydillä. Paluuaika vajalle
autokyydillä n. klo 21 ja meloen n. klo 23. Mukaan asianmukainen
melontavarustus ja huomioittehan että paluu meloen on pimeässä jolloin on
hyvä olla päällä esim. huomioliivi ja/tai pieni huomiovalo."

 

Vetäjät Riku Niemistö, Veikko Ilkka ja Timo Hirvonen

 

 

Huurreretki – 28. - 29.10

 Keskitaso  Vaativa 

 
Melontakausi on jo monena vuonna jatkunut myöhään syksyyn. Huurreretken kohde määritellään ja tiedotetaan lähempänä ajankohtaa,

Retken vetäjä: Johan Lövholm
Huom: Kuiva- tai märkäpukuvaatimus!Kohde: Luodon ulkosaaristo


Viesti Hannulta 15.10
 

Vuoden viimeinen melontaretki lähestyy
 
Roland Back lupautui vetämään retken alla olevan alustavan
suunnitelman mukaisesti
 
Brasa i kvällsmörker efter 15-20km paddling i Larsmo
ytterskärgård. Övernattning i tält eller under stjärnhimlen.
Låter det intressant är det bara att haka på.
Ut på vattnet från Kackur småbåtshamn senast 10:30 på lördag
morgon. Rutt väljs efter väder o vind. Tillbaka i Kackur en fyra
tiden på söndag eftermiddag.
 
Tuli iltapimeässä 15-20km melonnan jälkeen Luodon ulkosaaristossa.
Yöpyminen teltassa tai tähtitaivaan alla. Kuulostaako
houkuttelevalta niin tulkaa mukaan.
Vesille lähdetään Kackurin pienvenesatamasta viimeistään klo.
10:30 lauantaina. Reitti sään ja tuulen mukaan. Takaisin Kackurissa
neljän maissa sunnuntaina.
 
Evening fire in the dark after paddling 15-20km in Larsmo outer
archipelago. Night in tent or under the skies. When this sounds
interesting feel,free to join.
Out on the water from Kackur village at 10:30 on Saturday morning.
Route chosen depending on local condition. Back in the village on
Sunday at about four pm.
 
 
https://www.google.fi/maps/dir/Vasa/68570+Kackur/@63.4175925,22.1643957,9z/data=!4m8!4m7!1m2!1m1!1s0x467d603e623ab243:0x1e1d7faa61aa800e!1m2!1m1!1s0x46875c914b80ef47:0xa0146d8a39557c0!3e0
[1]
 
Ajomatka Vaasasta Kackur venesatamaan noin 110km / n. 1,5h
 
Lähtö Vaasasta 8:30
 
Kuivapuku ja retkivarustus
 
Imoittautumiset:
sniki.back(at)gmail.com tai hannu.karjanmaa(at)netikka.fi
 
 
MUUT YLEISET MELONTATAPAHTUMAT 2017

Kerholaisia kannustetaan osallistumaan myös muihin yleisiin melontatapahtumiin. Mikäli kerhosta on useampia lähtijöitä, voidaan lähtijöiden kesken sopia yhteiskuljetuksesta kajakeille kerhon kärryllä (esim. HSKG). Ilmoittautumiset tapahtumiin kuitenkin aina suoraan tapahtumajärjestäjille.


33. Suomi Meloo -kanoottiviesti Kuusamo - Ii 10.-16.6

Tulevana kesänä Suomi Meloo-tapahtuma järjestetään 32. kerran. Lisätietoja tapahtuman sivuilta www.suomimeloo.fi

Syöpämelonta 2017


Viisi syöpäpotilasta aikoo tulevana kesänä meloa koko Suomen rannikon.
He keräävät samalla rahaa Vaasan keskussairaalan onkologiselle yksikölle ja Pohjanmaan Syöpäyhdistykselle.

Lisätietoa facebookista


7 Sillan Saaristomelonta – 2017

7 Sillan Saaristomelonta on perinteisesti järjestetty heinäkuun alussa Pietarsaari-Pedersöre-Larsmo-Kokkola-alueella paikallisten melontaseurojen toimesta. Seuraa ilmoittelua netissä, esim http://www.7siltaa.com/paketit_melonta.html, www.botniacanoe.fi tai www.keskipohjanmaanretkimelojat.net

 

PMMP 2017, Perämeren Melontapäivät 

 
PMMP, Viikonlopun mittainen merimelontatapahtuma
tarjoaa osallistujille monipuolisia ja laadukkaita
kursseja sekä hienoja retkiä. Paikka ei ole vielä tiedossa. Lisätietoa myöhemmin
 


Hanko Sea Kayak Gathering – 18.-20.8.2016

HSKG on merimelontatapahtuma, jonne kannattaa mennä. Tapaat muita melojia ja saat oppia maan parhailta melojilta, voit tutustua erikoisiin nähtävyyksiin lyhyen melontamatkan päässä. Lyhyesti sanottuna tämä on tapahtuma, jota voi suositella kaikille melojille.

Voit ilmoittautua tapahtumaan osoitteessa http://www.nilfinland.fi/hskg

Hankoon on perinteisesti lähtenyt kerhosta porukka, kuten toivottavasti tänäkin vuonna. Mikäli lähtijöitä on riittävästi ja kärrylle löytyy vetäjä, lähtevät kajatkit kerhon kajakkikärryllä kohti Hankoa. Jokainen huolehtii ilmoittautumisesta tapahtumaan kuitenkin itse!